Trots op land en provincie 

Bij Steakhouse André Dokter, zijn wij al jarenlang trots op onze verbinding met de prachtige producten uit de Provincie Groningen. En nu, met nog meer enthousiasme en toewijding, streven wij ernaar deze band steeds meer te versterken. Op deze pagina nemen wij jou mee op een reis door de verhalen achter de heerlijke producten die je terugvindt op onze nieuwe menukaart. Laat je verrassen en geniet van de smaken die onze regio en en de rest van nederland te bieden heeft.

Kroon Vlees - Groningen

Op de boerderij, waar het allemaal begint, genieten de dieren van onze lokale boeren van rust en ruimte. Kwaliteit staat hier boven kwantiteit. Dankzij korte reistijden blijft stress voor de dieren uit, wat de kwaliteit van het vlees ten goede komt.

In het moderne slachtbedrijf wordt met optimale apparatuur de basis gelegd voor het kwaliteitsvlees dat jij op jouw bord krijgt. Het team van geschoolde vleesbewerkers staat garant voor vakmanschap. Het vlees wordt op ambachtelijke wijze geslacht en voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.

Onder één dak worden slachten, uitbenen, uitsnijden, vacuüm verpakken en koelen gerealiseerd. Een service die zelden geëvenaard wordt.

Het veetransport is gecertificeerd, wat betekent dat dierwaardig transport gegarandeerd is. De korte afstanden van boerderij naar slachthuis spelen hierin een belangrijke rol.  Al het Groninger vlees op onze kaart wordt bij Kroon Vlees geslacht

Oro Bianco - Opende

Nadat zijn vader besloot te stoppen met de melkveehouderij en de schuren in Opende leeg kwamen te staan, besloot Martijn Veenstra een samenwerking aan te gaan met Pietro di Simone. Een gedeelte van de stal werd verbouwd tot kaasmakerij en hij leerde van Pietro de fijne kneepjes van het mozzarella maken. Daarmee is de basis gelegd tot een succesvolle samenwerking. Op ambachtelijke wijze maken zij buffelmozzarella van honderd procent buffelmelk. Deze mozzarella is vol van smaak en heerlijk romig!

De buffelmelk zelf komt niet uit Opende. Maar van de diervriendelijke buffel boerderij van Richard Kelder in Coevorden

De Oude Streek - Westerkwartier

Hanneke Kuppens produceert een breed scala aan rauwmelkse geitenkazen op traditionele wijze. De Oude Streek, gestart in 1988 met 21 geiten, concentreerde zich in het begin op harde geitenkaas. Twee jaar later begon ze met de productie van de bekende Machedoux kaas, die nu het vlaggenschip van De Oude Streek is.

 

Hoewel het geitenbestand ooit uitgebreid was tot 60, is dit later teruggebracht naar 40 om een natuurlijke kringloop te behouden. De mest van de geiten maakt de 3 hectare grond vruchtbaar genoeg om het hele jaar door hooi en gras voor de geiten te kunnen produceren. Hanneke Kuppens blijft bewust kiezen voor deze kleinschalige aanpak.

De Driekhoek - Westewolde

Imker Jan Kruit levert sinds 1969 heerlijke bijenhoning van zeer hoge kwaliteit.

'De Driehoek' won meerdere prijzen en de honing wordt regelmatig gecertificeerd. In 1980 sloot imker Lubbert Heidema zich bij hem aan.

Van Broekhuizen - Dalfsen (Overijsel)

John en John-Benno van Broekhuizen, vader en zoon, hebben samen meer dan 70 jaar ervaring in het slagersvak. Ze zijn echte vaklui die altijd streven naar perfectie, van begin tot eind.

Hun verhaal begon met een eigen slagerij in Ameide in 1981, maar in 1989 zijn ze weer neergestreken in Balkbrug. Daar hebben ze hun slagerij voortgezet, en in 2014 zijn ze naar Dalfsen verhuisd vanwege de groei van hun zaak en meer mogelijkheden.

Door de jaren heen hebben ze zich meer gericht op het productieproces, vooral op de worstmakerij en specialiteiten. Ze 

hechten veel waarde aan ambachtelijk produceren en werken met pure, eerlijke producten, vandaar dat ze zelf slachten. Zo weten ze precies waar het vlees vandaan komt.

Met talloze Nederlandse en Europese prijzen op hun naam, hebben ze bewezen vakmanschap. We moeten eerlijk zeggen dat we nog nooit eerder een dergelijke kwaliteit uit Nederland hebben geproefd, en misschien wel helemaal nog nooit. Een dikke pluim voor deze heren!

Hakoena Rund - Heerlen (Limburg)

HaKOEna, hét initiatief voor ambachtelijk en diervriendelijk rundvlees, voortkomend uit de 6e generatie van een boerengeslacht. De koeien behoren tot de Franse rassen Limousin en Blonde d’Aquitaine en grazen vrij in de weelderige weilanden rond de Gillishof in Bocholtz, Zuid-Limburg. De runderen voeden zich met gras en een vleugje granen van eigen land, als een heerlijke traktatie. Ze dartelen vrij rond in de uitgestrekte weiden, herkauwen op hun gemak en genieten rustig van al het moois dat het leven te bieden heeft. Zijn dankbaarheid vertaalt zich in topkwaliteit rundvlees. Ook de kalfjes blijven maar liefst 6 tot 8 maanden bij hun moeder. Het resultaat is vlees zoals vlees hoort te zijn: gezond, mals en verrukkelijk sappig. Toevoegingen van welke aard dan ook, zoals preventieve antibiotica en groeihormonen, zijn bij ons ten strengste verboden.

 Reserveer nu!

Bij ons veelgeprezen restaurant staat oprechte gastvrijheid en culinair genot centraal, of je nu komt voor een romantisch diner voor twee, een zakelijk samenzijn, een speciale viering, of gewoon een gezellige avond met vrienden.

Je kunt eenvoudig online reserveren via onze website. Als de online reserveringen vol zijn, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren om te zien of we nog een plekje voor je beschikbaar hebben..

Telefonisch reserveren Online reserveren