Dry-Aging in Ons Steakhouse

Ons steakhouse is één van de weinige bedrijven in Noord-Nederland met een Dry Aging-kast (rijpingskast). Hierin rijpen wij wekenlang de mooiste stukken vlees. André is altijd bezig om het beste vlees voor zijn gasten uit te zoeken, soms dicht bij huis en soms aan de andere kant van de wereld. Al velen hebben de refu gepaseert, van lendes van de Groninger Blaarkop tot Rib-eyes van het Uruguyaanse Black Angus rund.

Dry Aging-kast

Door het weken lange rijpen wordt het vlees mals en intens van smaak, een ongeëvenaarde smaaksensatie. In Nederland eten we rundvlees vaak te vers, want voor de echte smaakbeleving moet vlees- net zoals dat vroeger gebruikelijk was- enkele weken rijpen, bij voorkeur op het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dit doen in de speciale Dry Aging-kast die bij de entrée staat.

In onze Dry Aging-kast wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur continu in de gaten gehouden. Tijdens het rijpen, een proces dat minimaal 21 dagen duurt, verdampt het vocht in het vlees met zo’n 30% en trekt alle smaak naar het midden. Door deze techniek worden bepaalde enzymen in het vlees omgezet in vet, waardoor de smaak enorm wordt versterkt.  Dit hele proces wordt Dry-Aging genoemd.

Het resultaat? Een ongeëvenaarde smaaksensatie. Nooit proefde je een entrecote, rib-eye, cote de boeuf of t-bonesteak die zo mals en intens smaakte! Het vlees dat na het Dry Aging- proces uit de cel komst is nog niet meteen klaar voor consumptie. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit.  Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterie vorming. Wij snijden het droge, zwarte gedeelte eraf zodat het er ‘schoon’ uitziet. Nu is het vlees lekker voor consumptie en van binnen helderrood en boterzacht.

Reserveer nu!

Bij ons veelgeprezen restaurant staat oprechte gastvrijheid en culinair genot centraal, of je nu komt voor een romantisch diner voor twee, een zakelijk samenzijn, een speciale viering, of gewoon een gezellige avond met vrienden.

Je kunt eenvoudig online reserveren via onze website. Als de online reserveringen vol zijn, aarzel dan niet om ons telefonisch te contacteren om te zien of we nog een plekje voor je beschikbaar hebben..

Telefonisch reserveren Online reserveren