Steakhouse André Dokter
Werken bij Restaurant Afhalen Reserveren
  • Restaurant
    • Historie
    • Dry aging
    • Streekproducten
    • Menukaart
    • Wijnen
    • Bieren & cocktails
    • Cadeaubonnen
    • Varende Dokter
    • Reserveren
  • Afhalen
  • Werken bij
  • Contact
4.6
Bekijk reviews
Restaurant
  • Historie
  • Dry aging
  • Streekproducten
  • Menukaart
  • Wijnen
  • Bieren & cocktails
  • Cadeaubonnen
  • Varende Dokter
  • Reserveren

Menukaart

Ontdek de balans tussen klassieke smaken en moderne culinaire creativiteit. Onze menukaart belichaamt beide werelden, waar traditionele gerechten een eigentijdse twist krijgen en nieuwe smaakcombinaties worden verkend. Laat je verrassen door onze unieke culinaire creaties die zowel vertrouwd als vernieuwend zijn. 

Steakhouse Menu

3- gangen Steakhouse menu
€ 52,00
4- gangen Steakhouse menu
€ 61,00
5-gangen Steakhouse menu
€ 69,00

Voorgerechten

Broodplank
€ 9,50

Rustiek wit en bruin brood (Aioli - Kruidenboter)

Carpaccio
€ 15,50

Carpaccio gesneden van ossenhaas met truffel-mayonaise (Bos ui - Zongedroogde tomaat - Olijf - Pijnboompit - Parmezaanse kaas - Rucola)

Spaanse Gamba's
€ 16,50

gegaard in knoflook en rode peper olie

(peterselie - brood - aioli)

Charcuterie
€ 16,50

dungesneden vleeswaren

(pimentos de pardon - gerookte paprika jam - noten melange)

Rösti
€ 13,00

krokante aardappel rösti met Schwarzwalder Schinken of vega met gebrande avocado

(schuim van manchego - tomaten salsa)

Steaktartaar
€ 15,50

vers gemalen ossenhaas

(zure groentes - tartaar saus - eidooier crème - brood)

Steakhouse menu voorgerecht
€ 14,50

Uitdagend, maar toegankelijk en altijd een vleesgerecht (Laat je verrassen door de creativiteit van onze koks en het seizoen)

Groninger Mosterdsoep
€ 9,50

Groninger droge worst - Bos ui - Brood

Hoofdgerechten rund

Tournedos (200gr)
€ 41,00

Nederlands Hakoena rund (Meest malse deel van het rund - gesneden uit het middelste deel van de ossenhaas)

Dry-Aged Lende (200gr)
€ 38,50

Groninger weiderund (Smaakvolle biefstuk van een rund dat opgroeit in de Groninger weide)

Dry-Aged Lende (400gr)
€ 64,00

Groninger weiderund (Smaakvolle biefstuk van een rund dat opgroeit in de Groninger weide)

Dry-Aged T-bone (550gr)
€ 49,00

Nederlands weiderund (Steak bestaande uit een deel lende en een deel ossenhaas)

Rib-eye (200gr)
€ 30,50

Zuid-Amerikaans rund (Gesneden uit het ribstuk van het rund - typerende voor zijn vetmarmering)

Rib-eye (400gr)
€ 48,50

Zuid-Amerikaans rund (Gesneden uit het ribstuk van het rund - typerende door zijn vetmarmering)

Brisket (250gr)
€ 38,00

Nederlands weiderund (48 uur langzaam gegaard en gerookt borststuk, geserveerd met kriel aardappel en chimichurri)

Chateaubriand (600gr) (2 personen)
€ 41,00

Zuid-Amerikaans rund (Gesneden uit het dikste gedeelte van de ossenhaas) prijs per persoon

Tomahawk Steak (prijs per 100 gram)
€ 14,00

Nederlands Hakoena rund (Een zeer dikke rib-eye gebakken aan het bot voor meer smaak) vraag de bediening naar de beschikbare gewichten

Mixed Grill Beef
€ 45,00

Een combinatie van rundvlees (Dry- Aged Lende - Tournedos - Brisket)

Saus naar keuze:
  • Bordelaise jus
  • Peper-brandy saus
  • Champignonsaus
  • Limoenboter
  • Chimichurri

Hoofdgerechten varken

Mixed Grill
€ 39,50

Een combinatie van echte André Dokter klassiekers (Spareribs - Saté - Tournedos)

Spareribs Klein
€ 26,50

De enige echte André Dokter spareribs maar dan een kleinere portie (Oosters gemarineerd en geserveerd met knoflook-, whiskey,- of rode saus)

Spareribs Normaal
€ 32,50

De enige echte André Dokter spareribs (Oosters gemarineerd en geserveerd met knoflook-, whiskey-, of rode saus)

Spareribs Groot
€ 39,00

De enige echte André Dokter spareribs maar dan een grotere portie (Oosters gemarineerd en geserveerd met knoflook-, whiskey-, of rode saus)

Saté
€ 30,50

Een klassieker gemaakt van Groninger varkenshaas en André’s marinade (Satésaus - Krokante uitjes - Taugé - Atjar - Kroepoek)

Gegratineerde varkenshaas
€ 33,50

Groot stuk Groninger varkenshaas ingerold in gerookt spek (Riperkrite kaas - Tomaat - Kalfsjus)

Hoofdgerechten vis & vegetarisch

Platvis van de dag (Dagprijs)

De mooiste platvis van de afslag  (Op de graat gebakken en afgeblust met limoenboter) 

Visfilet van de dag (Dagprijs)

De mooiste vis van de afslag (Geserveerd met passende garnituur en saus)

Gekonfijte Spitskool
€ 29,50

libanese stijl met beurre noisette en tahin

(maftoulsalade - labne - baba ganousch)

Bloemkool Steak
€ 26,50

gegrilde met chimichurri

(crème van bloemkool - zwarte knoflook - seroendeng)

Desserts

New York Cheesecake
€ 11,00

Amerikaanse stijl gebakken cheesecake

(karamel en pecan roomijs - namalaka - sinaasappel)

Eton Mess
€ 12,00

Een André Dokter klassieker maar dan net even anders

(merengue - mascarpone - vanille)

Crème brûlée
€ 10,00

Crème op smaak gebracht met vanille, tonkabonen, kaneel en ster anijs met een krokante karamel laag (Sorbet ijs - Compôte - Slagroom)

Dame blanche
€ 10,00

3 Bollen vanille ijs (Gesmolten chocolade - Slagroom)

Ijspalet
€ 10,00

3 Bollen ijs met verschillende smaken  (Sorbet ijs - Vanille ijs - Slagroom)

Steakhouse menu dessert
€ 11,00

Uitdagend, maar altijd toegankelijk en altijd lekker (Laat je verrassen door de creativiteit van onze koks en het seizoen)

Steakhouse André Dokter

Openingstijden

maandag 17:30 tot 22:00
dinsdag Gesloten
woensdag Gesloten
donderdag 17:30 tot 22:00
vrijdag 17:00 tot 22:00
zaterdag 17:00 tot 22:00
zondag 17:00 tot 22:00

Telefoon

0594 504289
Bereikbaar:
do - ma vanaf 13:00

Adres

Hoendiep Westzijde 54, 9805 TD Briltil
  • Restaurant
  • Afhalen
  • Werken bij
  • Contact
Copyright © 2024 Steakhouse André Dokter Website: ambacht media